KWALITEIT - BETROKKENHEID - DUURZAAMHEID

donderdag 24 juni 2010

Onderzoek wijst uit: 58.000 chauffeurs tekort in 2015

DOLCOM leidt mensen met een kleine afstand tot de arbeidsmarkt o.a.op tot chauffeurs C met VCA.

op 24 juni heeft TLN en andere branche verenigingen de media gezocht om aandacht te vragen voor het enorme tekort aan chauffeurs  in de komende jaren, onderstaand het perbericht.

Onderzoek: 58.000 chauffeurs nodig tot 2015

Geplaatst: 24 jun 2010 In de komende jaren zal er een enorm tekort aan chauffeurs ontstaan dat kan oplopen tot 58.000 in 2015. Dat is één van de belangrijkste conclusies van een studie die is uitgevoerd in opdracht van de sociale partners in het wegvervoer. Volgens het onderzoek zijn er ondanks de economische recessie tot 2015 alleen al 49.000 chauffeurs nodig om in de vervangingsbehoefte te voorzien.

De sector staat dus voor een enorme uitdaging om in de wervingsbehoefte te voorzien. De sociale partners willen daarom met de minister aan tafel om dit probleem gezamenlijk aan te pakken. Die aanpak moet zich richten op behoud van gekwalificeerd personeel, de instroom van jongeren en speciale projecten op het gebied van sociale innovatie. Tevens vragen de organisaties om een regeling voor de te hoge opleidingskosten van aankomende chauffeurs.
Zie ook http://www.tln.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten