KWALITEIT - BETROKKENHEID - DUURZAAMHEID

vrijdag 6 augustus 2010

DOLCOM gaat samenwerking met Spaarnelanden NV in Haarlem uitbreiden

DOLCOM heeft al sinds 2008 een samenwerking met Spaarnelanden NV uit Haarlem door mensen,  in het kader van werk naar werk, te werven, te plaatsen en op te leiden tot chauffeurs C met VCA.

DOLCOM is nu met Spaarnelanden NV in Haarlem in overleg over haar reintegratieprogramma's. Hierbij worden mensen uit de gemeente Haarlem met een kleine afstand tot de arbeidsmarkt door DOLCOM bij Spaarnelanden NV geplaatst en opgeleid tot chauffeur C met VCA.
Spaarnelanden NV draagt hiermee belangrijk bij aan de werkgelegenheid in de gemeente Haarlem.

Over Spaarnelanden NV uit Haarlem het volgende:
Spaarnelanden nv heeft als uitgangspunt om de gemeentelijke inzameltaken, die voortvloeien uit de Wet Milieubeheer, in opdracht van de gemeente uit te voeren. Voortdurend wordt daarbij gelet op de verantwoordelijkheid van de gemeente voor de inzameling op haar grondgebied, op de financiële mogelijkheden die de gemeente heeft en op een bedrijfsmatige uitvoering van deze "public service". Integriteit van Spaarnelanden nv ten opzichte van haar klanten in de onderlinge verhoudingen is een kernwaarde van de onderneming. Spaarnelanden nv voert de "public service" uit tegen kostprijs.
Naast de activiteiten in de publieke sector is Spaarnelanden nv actief in bedrijfsafval. Voor bedrijven die zich van hun afval willen ontdoen biedt Spaarnelanden nv haar dienstverlening aan over een breed vlak. De dienstverlening in deze sector wordt tegen marktconforme prijzen uitgevoerd.
Het combineren van de activiteiten in de publieke en private sector, moet leiden tot het scheppen van zo gunstig mogelijke voorwaarden voor de gemeente. Doelstelling is om de gemeentelijke aandeelhouder te laten profiteren van: - dienstverlening tegen kostprijs (public service) - dividend uit sector bedrijfsafval - kostenefficiency
Groei: De basis voor de invulling van de strategie ligt in de groei van Spaarnelanden nv en de voortdurende innovaties om tot kostenbesparing te komen.
Door groei worden de kosten van overhead en IT over een groter geheel gespreid, waardoor zij minder drukken op de begroting van een gemeente.
Tevens biedt groei extra mogelijkheden om de afvalstromen goedkoper af te zetten. Meer volume in afval betekent betere condities (prijzen) bij de verwerkers. Dit geldt voor alle afvalstromen.
Innovaties zoals zijbelading, ondergronds inzamelen maar ook het stimuleren van het scheidingsgedrag bij burgers dragen bij tot betere werkomstandigheden, milieuvoordelen en een lagere kostprijs.
Zie ook http://www.spaarnelanden.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten